Heilige maanden

drie Heilige maanden

1. Rajab
2. Shaban
3. Ramadan

de maand Rajab

In de Islam zijn er drie maanden die Heilig worden genoemd en die beginnen met de maand Radjab. Je kunt er meer over lezen
onder deze link: de drie Heilige maanden: Rajab, Sjabaan en Ramadan. In het jaar 2020 zijn de drie Heilige maanden begonnen op 25 februari. We naderen bijna toe naar de maand Ramadan, maar eerst komt de maand Shaban.

de maand Shaban

Dit is de tweede maand die na de maand Rajab komt. Dit betekent dat we bijna bij de maand Ramadan zijn. In deze twee maanden die vóór Ramadan komen, Rajab en Shaban, bereiden we ons voor op Ramadan. Als voorbereiding kunnen we bijvoorbeeld nafilah sawm (niet verplicht vasten) doen, Sadaqa (aalmoes) geven, vergeving vragen aan mensen, zelfreflectie doen om te kijken of we er klaar voor zijn voor Ramadan en doeah (smeekbedes) doen zodat we deze maanden met barakah (zegeningen) beleven.

de maand Ramadan

Het is natuurlijk de maand waarin het vasten (Sawm) centraal staat. We vasten daarom tijdens de hele maand en verplicht! Buiten de maand Ramadan kunnen we ook extra vasten (nafilah sawm) voor meer beloningen en om meer bewust te zijn van onze gunsten, maar in de Ramadan is het voor iedere moslim verplicht om één maand lang met iedere moslim samen te vasten.

Facebook163
Instagram311
Follow by Email
18