Heilige nachten

Laylatul Qadr

In één van de laatste tien dagen is het de derde Heilige nacht. Hij is zó belangrijk, dat je dan extra veel meer ibadaah doet voor meer beloningen (hasanaat). Deze dag heet Laylatul Qadr (de nacht van het Lot). Op deze dag is de Quran uit de Hemelen neergezonden op de Wereld. Daarom lezen we de Quran veel meer dan op andere dagen.
“Degene die het nachtgebed verricht tijdens de Laylatoel-Qadr uit geloof en hopende op beloning, al zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden.” (overgeleverd door Al-Boekharie en Moeslim)
Allah heeft waarlijk een hele soerah neergezonden over deze nacht vanwege haar status bij de Heer (Rabb) der Werelden.

Allah de Verhevene zegt (vertaling van de betekenis van de Qoer-aan_:
“Voorwaar, Wij hebben hem (de Qoer-aan) neergezonden in de Waardevolle nacht (Laylatoel Qadr). En wat doet jullie weten wat de Waardevolle nacht is?
De Waardevolle nacht is beter dan duizend maanden. De Engelen en de Geest (Djibriel) daalden in haar neer met de toestemming van hun Heer, voor elke beschikking. Vrede heerst (in deze Nacht) tot aan de ochtendschemering.” [Soerat Al-Qadr, ayah 97)

Miraj

🌙 Miraj (hemelvaart) is een dag uit een van de drie Heilige maanden. Miraj houdt een reeks van gebeurtenissen in die begonnen met de nachtreis – die Isra heet – welke de Profeet zowel geestelijk als lichamelijk maakte, met de opdracht van Allah, middels een speciale drager die ‘Buraq’ wordt genoemd.

Tijdens deze Miraj heeft de Profeet in de hoogste hemelen de Schoonheid van Allah gezien. Bovendien is het vijftijdige gebed hier besproken en bepaald. Ons profeet heeft gevraagd of het gebed minder dan 50 keer per dag kan voor ons wegens zijn barmhartigheid, omdat het gebed anders zwaar zou voelen voor mensen. Dit is dan ook een reden om onze Profeet en ons Rabb (Heer) te eren en te prijzen als dank hiervoor en voor vele andere gunsten.Facebook163
Instagram311
Follow by Email
18